Amlasanden Fjordcamping

Vacker ställplats med utsikt över Sognefjorden.

En dryg mil från Sogndal hittar du den vackra Amlasanden Fjordcamping. De har ett antal elplatser på en stor gräsyta men vill du bo precis vid vattnet får du klara dig utan el. Här är dock utsikten som allra finast så vi valde utsikt framför el. Ett tips när du åker hit är att ta vägen längs vattnet från samhället Amla. Vi knappade in adressen på gps:en och blev då hänvisade till en smal och krokig väg från en bit utanför samhället. Lyckligtvis mötte vi ingen annan bil på vägen ner, det hade knappast gått att passera. Alla andra tog nog den andra, bredare vägen. 🙂

Platserna är inte bokningsbara utan du ställer dig på en ledig plats och betalar med Vipps eller Paypal. Campingen är obemannad men varje kväll går en värd förbi och du kan då betala med vanligt betalkort.

Campingen har ett jättefint servicehus med toaletter, duschar och tvättmaskin. På utsidan av huset finns handfat, diskmöjligheter och färskvatten. En liten bit bort från huset ligger grå- och svartvattentömning.

Vi tyckte mycket om Amlasanden. Det är en mysig plats med avslappnad stämning och bra faciliteter. En annan trevlig sak är att de har ett litet skåp där man kan köpa närproducerade varor så som honung, äppelmust och liknande.

Vår upplevelse
9.5/10
sv_SESwedish