Ställplats Gysinge herrgård

Funktionell, men lite tråkig, parkering i vackert läge.

Ställplatsen vid Gysinge Herrgård får sägas ha ett ypperligt läge i bruksområdet Gysinge med vattnet på ena sidan och herrgården på andra. Dessutom ligger platsen precis i anslutning till Färnebofjärdens Nationalpark. Tänk vad man hade kunnat göra med detta!

Tyvärr har man inte riktigt lyckats här utan själva ställplatsen är en del av områdets ordinarie parkering. Det finns omkring 20 platser och dessa betalas enklast med en vanlig parkeringsapp. Det går inte att boka i förväg men då det är så många platser är det säkert ingen fara, det var långt ifrån fullt när vi var här.

Alla platser har el och det finns toalett och dusch uppe vid herrgården, samt färskvatten. Faciliteterna är något slitna och underdimensionerade men det var förhållandevis fräscht och välstädat. Tömningsmöjligheter saknas tyvärr, men det är kanske svårt att ordna på en sån här plats.

Restaurang Orangeriet sett från ställplatsen

Ställplatsens behållning får sägas vara det fina området även om själva parkeringen är trist. Du har flera restauranger och caféer i närheten, det finns ett Naturrum samt några bodar och butiker. Det är även en bra utgångsplats för vandringar i nationalparken.

Vår upplevelse
5/10
sv_SESwedish