Ställplats Camp Gysinge

Bo på äventyrscamp vid Färnebofjärdens Nationalpark.

Precis bredvid Gysinge Herrgård ligger Camp Gysinge som också har ställplatser. De har bara sju platser men de är alla belägna nere vid vattnet med vacker utsikt. Fem av dem har el och de återstående två är gjorda för mindre husbilar. Området har förutom ställplatser även tält och kåtor för stora och små grupper. Här finns också gott om platser för bad och picknick eller för att tända en brasa på kvällen.

Ställplatserna är bokningsbara om man mailar dem ett antal dagar i förväg. Vi hade inte förbokat, men eftersom vi bodde på herrgårdens ställplats föregående natt så var vi precis i närheten när platserna blev lediga. Vi hade därför turen att hugga den bästa platsen närmast vattnet. Ibland ska man ha lite flyt. 🙂

Camp Gysinge har inte så många faciliteter men det finns en toalett och du kan hämta färskvatten på området. Vi hittade ingen dusch men det är ju nära till vattnet och badbryggorna så är du inte frusen av dig går det bra ändå.

Vi tyckte mycket bättre om denna ställplats än om herrgårdens. Här var det nästan som en mysig liten by och du hade lika nära till Naturum, bruksbodarna, restaurangerna och Färnebofjärdens Nationalpark.

Vår upplevelse
6.5/10
sv_SESwedish