Uskavigården Camping

En vacker plats med närhet till det spännande kalkbrottet.

Uskavigården är en stor camping med vandrarhem, stugor och platser för tält och husbilar/husvagnar. Trots sin storlek är det ändå förhållandevis lugnt här. Campingen är uppdelad på flera områden vilket gör det möjligt att välja om man vill ha liv och rörelse eller lite mer lugn. Som ni ser på bilden nedan hade vi gott om plats att breda ut oss på.

Här finns naturligtvis alla faciliteter med flera servicehus av olika slag. Vissa är mindre med bara ett par toaletter och duschar men det finns också ett stort hus som även inrymmer kök och vardagsrum. Överallt är det välstädat och under den korta tiden vi var där så städades det flera gånger. Receptionen har en liten butik med ett enklare sortiment av mat och godis men tyvärr inget frukostbröd. Blir du hungrig finns det både café och restaurang som har öppet mellan 11 och 17. Vi kom dit sent på kvällen så vi hann inte med att testa dem.

Campingen ligger nere vid sjön Usken och när alla badare lämnat för kvällen fick vi njuta av en vacker solnedgång.

När du ändå är i krokarna får du inte missa Uskavi kalkbrott, en lagun som har bildats efter hundratals år av kalkbrytning. Vattnet är alldeles grönt och kristallklart. Kalkbrottet är 11 meter djupt på sin djupaste plats och på botten står ett bord uppdukat. Det syns dock inte från stranden utan du behöver dyka ner till botten för att se det. Läskigt och lite konstigt, men rätt spännande ändå. 🙂

Vår upplevelse
8.5/10
sv_SESwedish