Camping 45

Charmig camping vid foten av Hovfjället.

En av de vackra septemberdagarna bestämde vi oss för att ta husbilen upp till norra Värmland för att vandra i Hovfjällets naturreservat. Hovfjället är i huvudsak en vintersportort så utbudet av boenden är lite skralt såhär års men längs med 45:an hittade vi lilla Camping 45. Som namnet antyder ligger campingen precis längs med den stora vägen, ändå var här förvånansvärt lugnt. På kvällen var det väl en och annan motorburen ungdom med en skränig EPA som dundrade förbi men på natten kunde vi sova lugnt utan alltför mycket trafikljud.

Campingen drivs av paret Frank och Doro som lägger ner sin själ i att du ska få en bra vistelse. Du får god hjälp med att hitta bra leder för din vandring och servicen är på topp. I den lilla receptionen finns en butik där de bland annat säljer Doros hemkokta sylt.

Campingen var först i Sverige med att bli miljöcertifierad enligt Green Key, något ägarna är mäkta stolta över. Campingen drivs hållbart och överallt hittar du små skyltar med tips på vad du som gäst kan göra för att hjälpa till.

På campingen finns servicehus med duschar, toaletter, diskrum och tvättmaskin. Det finns även en byggnad med kök och vardagsrum om du tröttnar på att hänga i husbilen eller stugan. Faciliteterna är lite gamla och slitna men rena och i ordning. Ägarna håller för närvarande på med diverse renoveringar och det senaste tillskottet var en ny pool med ett härligt soldäck.

På det stora hela en trevlig camping med ett utmärkt läge för vandring vid Hovfjället.

Vår upplevelse
7/10
sv_SESwedish