Bergen Bobilparkering

En kaosartad parkering en bra bit utanför stan.

Inför vår resa till Bergen letade vi efter en bra plats att parkera husbilen på och hittade då Bergenshallens bobilsparkering. Denna ligger omkring fem kilometer från stadskärnan och är tyvärr alldeles för underdimensionerad för behovet, även om den i och för sig har enkel betalning, vatten och tömning. Trots att vi var i Bergen tidigt var det redan fullt och vi fick ställa oss i kaoset på parkeringen bredvid. Här var det knökfullt med husbilar och alla stod packade som sillar, säkerhetsavstånd var inte att tala om. Enda fördelen får väl sägas vara att denna plats är gratis.

Bra att ha cyklarna med då det är en bit till centrum.

Båda parkeringarna ligger precis bredvid spårvagnshållplatsen vilket är bra om du vill ta spårvagnen in till stan. Nackdelen är dock att spårvagnarna går hela natten och skramlar rejält när de kör förbi bara några meter från där du sover. När vi cyklade in till stan såg vi att det finns en stor parkering på Minde Allé 39 där det stod flera husbilar men med lagom avstånd till varandra. Även denna parkering är gratis och hade såklart varit ett bättre alternativ.

När du kommit över frustrationen över parkeringen är Bergen ändå rätt vackert.

I populära städer är det naturligtvis svårt att få till bra ställplatser för alla husbilar. Detta var dock något av ett lågvattenmärke. Vi har sett betydligt bättre ordnade platser som förvisso är trista men funktionella. När du besöker en stad gör det oftast inget om ställplatsen är lite tråkig, tanken är ju ändå att du ska titta runt i staden snarare än att hänga i husbilen.

Vår upplevelse
1/10
sv_SESwedish