Ølberg Camping

Bo på stranden precis utanför Stavanger.

När man besöker en kommun med namnet Sola måste man väl bo på stranden. Även om solen inte lyste som starkast denna dag var det härligt att bo på Ølberg camping med sanddynerna som skyddade mot den för dagen något friska havsvinden.

Campingen är inte bokningsbar utan man får helt enkelt dyka upp i tid och hoppas på att få en plats. I recensionerna läste vi att en del gäster hade synpunkter på att det inte var utmärkta platser för husbilar utan du fick hitta din egen plats. Det ger väl möjligen ett något rörigt intryck, men du får å andra sidan välja precis vilken plats du vill.

Campingen har två servicehus med toaletter, duschar, diskrum och tvättstuga. Det kan nog bli lite trängsel när campingen är fullbokad men nu var det helt ok. Utomhus finns tömningsplatser för grå- och svartvatten.

Då Ølberg Camping är en del av ett friluftsområde finns det gott om saker att hitta på. Förutom att bada kan du hyra kanoter, vandra eller besöka några av de friluftscenter som finns i närområdet. Det finns också restaurang och café i anslutning till campingen.

Vår upplevelse
8.5/10
sv_SESwedish