Flekkefjord Bobilcamp

Praktisk ställplats med vackert läge.

Jag har i tidigare inlägg kritiserat ställplatser som ligger i anslutning till städer. De är oftast sunkiga och underdimensionerade. Här har vi raka motsatsen. Flekkefjord verkar ha fattat att det kan vara smart att parkera husbilsturisterna nära stan och i en trevlig miljö. Ställplatsen ska ändå vara tillräckligt “tråkig” för att man inte ska stanna och grilla vid husbilen utan istället ge sig in till stan för att äta på någon av restaurangerna.

Flekkefjords bobilcamp är en praktisk och välordnad parkering med alla faciliteter så som el, dusch, toaletter och tömning av grå- och svartvatten. Det går inte att boka på förhand, men det finns gott om platser så det är säkerligen inga problem. Vi kom rätt sent på eftermiddagen och det var fortfarande mängder med lediga platser. Inom gångavstånd har du ett antal matbutiker, tänk dock på att dessa sällan är öppna på söndagar, något vi svenskar inte är så vana vid.

När du fixat allt praktiskt kan du promenera den korta biten i hamnen ner till centrum. Flekkefjord är en jättemysig trästad med vita små hus. Det finns ett antal restauranger både i centrum och på hamnpromenaden. Morgonen efter kan du gå en guidad tur genom staden som utgår ifrån ställplatsen.

Vår upplevelse
9/10
sv_SESwedish